srijeda, 15. veljače 2017.

O mome bivšem poznaniku ja puno znam, i htio sam ga - sa toga lošega puta skrenuti na "normalni" put života...

NAŠ POZNATI SUGRAĐANIN ĐELAL SINANI, JE PREVEZEN IZ OPĆE BOLNICE U BJELOVARU, U VRLO TEŠKOM STANJU U BOLNICU REBRO U ZAGREBU.



Đelal Sinani je ovih dan ležao u općoj bolnici u Bjelovaru, dva tjedna - njegovo stanje se sve više pogoršavalo, pa je hitno prebačen u bolnicu u Zagrebu. Na malome mozgu (potiljku) raste mu meligni tumor. U to kratko vrijeme njega je nestalo pola. Više mu nisu imali gdje davati injekcije - sve ruke su mu ispikane. Iako su svi znali "Đelu", i on je imao puno poznanika - gotovo nitko ga nije posjetio u bolnici... On svakodnevno zapomaže i plače...

Čujem da u zagrebu ima visoku temperaturu, koja mu stoji na 40 stupnjeva celzija, tako temperatura mu stoji cijelo vrijeme.. Krv mu je u "sepsić nome" stanju. itd. Eto, i to je ljudska sudbina? Ja "Đelu" poznajem "četrdesetak" godina.. Nekada smo se u mladosti i družili... O mome bivšem poznaniku ja puno znam, i htio sam ga - sa toga lošega puta skrenuti na "normalni" put života... Ali on očito nije htio..

Đelal Sinani, tkz. Đelo imao je "aferu" i uhićen je 2007., i sproveden u istražni centar Županijskog suda u Šibeniku, Đelal je hrvatski državljanin albanske nacionalnosti iz Bjelovara. Zadržani je pritvoru i to zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "trgovanja ljudima i ropstva".

Naime, utvrđeno je da je Đelal, koristeći se obmanom, vrbovao u Hrvatskoj, na području Šibenske županije, mlađu žensku osobu za rad u inozemstvu.

Služeći se lažnim obećanjima Đelal je djevojku na prijevaru odveo u Sloveniju, te ju je prodao vlasniku jednog noćnoga kluba u kojemu je bila prisiljena kontinuirano duže vrijeme pružati seksualne usluge.

Ta djevojka je seksom odrađivala nepostojeći dug. S djevojkom se surovo postupalo, a vlasnik kluba onemogućio joj je slobodno kretanje, a uz stalne verbalne prijetnje i zastrašivanje, oduzeo joj je osobne isprave, te je stavljena u nepostojeći dužnički odnos.

Uspostavljenim mehanizmom kontrole, djevojka je morala biti poslušna u pružanju seksualnih usluga, te je na taj način bila primorana "odrađivati" izmišljeni dug prema vlasniku ugostiteljskog objekta u Sloveniji.

Djevojka je na prostituciju bila prisiljena zajedno s više mlađih ženskih osoba iz više zemalja jugoistočne Europe.

Cijeli lanac organizirane prostitucije otkriveni je nakon opsežne i složene kriminalističke obrade slovenske policije koja je raskrinkala cijelu ilegalnu operaciju.

Nakon toga, kad je otkriveno da je među žrtvama i djevojka iz Hrvatske, u obradu su se uključili službenici krim-policije PU šibensko-kninske u suradnji s Upravom Ravnateljstva krim-policije MUP-a te slovenskim Interpolom.

Nakon povratka u Hrvatsku nesretnoj djevojci pružena je pomoć, a skrb nad njom preuzeo je Crveni križ. I pružena joj je psihološka pomoć. Za to djelo šverc s ljudima i stavljanje u ropski položaj Đelal Sinani, zvani Đelo, osuđen je na osam (8) mjeseci zatvora koji je kaznu odslužio.

Možda, budem i napisao drugi nastavak ove priče o svom bivšem prijatelju Đelalu Sinaniju "Đeli". 

----------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com 
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 15.02.2017.
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka:3557. 

Nema komentara:

Objavi komentar